Friday, March 2, 2012

~ saya suka mekup2 ~

hai u all....kali ni nk ckp pasal subjek yg I kena ambik untuk sem ni....kosmetologi...subjek yg paling best & fun stakat ni...paling suka bila kena conteng2 muka sendiri, pastu conteng muka kawan pulak....haha...1st time mekup not bad la...good trying bab kata tutor kitorang...mula2 ingatkan susah nak wat smokey eyes, tp bila da tau cara & teknik, rupenya senang ajerrr.... patut la selama ni wat xjadi...salah teknik rupenya...nk wat smokey eyes tp jadi hantu mak limah eyes...wakakakkaka.....


tp untuk subjek ni banyak gak la barang2 mekup yg kena beli...walaupun bukan wajib kena beli, tp sebab minat punya pasal beli jer....lagi pon x suka kongsi2 & mn la tau kot2 pasni tersasar jd mak andam....hahahha.... orait, jom check up barang2 mekup sayaaaa...(kejap I kejap saya ).hehehe.... =)


berus MAC ni oder ngan tutor....12pcs...suka sangat...sebelom ni memg ada beli yg elianto punya..tp xbest sebab berus bia lembut sangat..nk wat smokey eyes pom xjadi,...hahaha...mentang2 da pandai...smokey eyes je memanjang...harga dia RM 22..murah sebab beli borong kot...ok la nk dbandingkan ngan harga2 kat dalam Fb tu...mahal...




yg ni MAC 120 Pallet...suka ngan warna2 dia...even xguna semua warna tp suka tgk..hahhaa....lagi pon xpayah susah2 cari eye shadow lain coz  semua dah ada....yg ni harga dia RM 45..ni yg paling murah kot..sebab ada tgk harga lain sampai RM 60 lebih mcm tu...




yang kat atas ni blusher pallet ngan lip pallet Danni...dua2 RM 25.. suka beli yg pallet sebab banyak warna...lagi banyak la pilihan n xpayah pening2 pikir nak tmbah warna..semua dah cukup...


yang ni pulak concealer...sebelom pakai foundation tempek2 yang ni dulu..nak cover jerawat ngan parut2 jerawat la konon...suka yg elianto punya sebab senang pakai n xpayah tepek tebal2...pakai sikit je da leh cover...jimat ngko....pakai setahun pon lem tentu habis...muahahhaha....






ok, next...hahaha...kan main ag...banyak tol nk cerita arini...ermm...layan je lah....ni pulak cover face naturactor...sama jugak mcm foundation, tp lagi best dari foundation kot...ada 2...yg ada tulisan cina tu opkos la dari china...pastu yg lagi satu dari jepun...ori tau....kod 151 ngan 152...dua2 suka pakai...kalo pakai 151 kena guna bedak tone gelap sikit...tp kalo guna 152 pakai je bedak light miyami tu...kena pandai2 sesuaikan ngan kulit muka la...kan xpasal2 putih melepak mcm tepong gomak pulak...hahha... harga dia dua2 xsampai RM 50 pon...yg penting tahan lama...hoho







Then, for the last one...(speaking siottt..haha) silkygirl eyebrow....suka yg ni gak...pilih yg dark brown, baru nampak natural..aritu kat dalam amali pakai yg warna hitam,..da yang tu je ada tibai jela...pakai punya pakai kening da macam sinchan..wakkakaka.....yg ni RM 19.90...

stakat ni, rsnya ni je kot barang2 untuk mekup...ada lagi satu silkygirl makeup remover...lupa nak ambik gambar..kalo nak tau, tnya pak cik google..hahhaha

orait, setakat ni je dulu...nanti crita2 lagi....

2 comments:

  1. haha...kita suka mekup2....slalu tgk tutorial mekup awak... chantikkk...=)

    ReplyDelete

<3